Het Chinese Huawei ziet wel brood in de phabletmarkt en heeft zodoende een smartphone met een scherm van 7 inch aangekondigd. De telefoon wordt voorzien van Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Het begon allemaal medio 2011, toen Samsung de eerste Galaxy Note (review) uitbracht, een zogenaamde phablet omdat het apparaat zowel eigenschappen van een telefoon als tablet heeft. Deze telefoon had voor die tijd een verschrikkelijk groot scherm van 5,3 inch. Met de Galaxy Note II (review) zette Samsung nog een extra stapje, die telefoon heeft een scherm van 5,5 inch. Ook gaf het Koreaanse bedrijf de Galaxy Mega 6.3 uit met een scherm van 6,3 inch.

Er zijn echter bedrijven die nog verder gaan dan dat. Zo bracht Asus de Fonepad uit, een smartphone met een scherm van 7 inch. Huawei volgt in de voetsporen van Asus met, met een telefoon met een even zo groot scherm. De MediaPad 7 Vogue heeft een schermresolutie van 1024 bij 600 pixels en daarmee is de pixeldichtheid vrij laag: ongeveer 170 pixels per inch.

De phablet is verder voorzien van 1GB werkgeheugen, een 1,2 GHz quad-core processor en een 3 megapixel camera aan de achterkant. De opslagcapaciteit van 8GB is uit te breiden met een micro SD-kaartje. De MediaPad 7 Vogue is ook als WiFi-model te verkrijgen, daarmee kan dus niet gebeld worden.

Huawei brengt de MediaPad 7 Vogue nog deze maand uit in China, andere markten zullen volgen. Prijzen zijn nog onbekend.