1 min

Microsoft heeft op een partnerconferentie bekendgemaakt dat OEM’s in augustus de definitieve versie van Windows 8.1 zullen ontvangen. Dat duidt op een officiële lancering ergens dit najaar, waarschijnlijk in oktober. Op dit moment is Windows 8.1 als preview te downloaden en uit te proberen voor gebruikers van Windows 8.

Microsoft heeft op de Worldwide Partner Conference bekendgemaakt dat Windows 8.1 eind augustus zal worden uitgeleverd aan OEM’s. Partners als Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung en vele andere fabrikanten kunnen dan hun nieuwe systemen uitrusten met Windows 8.1. Verwacht wordt dat Microsoft de partners ongeveer twee maanden de tijd geeft om dit te realiseren, waarna eind oktober Windows 8.1 officieel zal verschijnen en ook in de losse verkoop beschikbaar komt.

De update van Windows 8 naar Windows 8.1 zal overigens gratis worden aangeboden via de Windows Store. Op dit moment is er al een previewversie van Windows 8.1 beschikbaar en deze brengt een hele waslijst aan vernieuwingen, waaronder de herintroductie van de startknop en een betere synergie tussen het nieuwe moderne startscherm (Modern UI) en de oude bekende desktop. De preview is niet in het Nederlands beschikbaar.