2min Devices

‘Apple druk op zoek naar ontwerpers voor iWatch’

Apple zou naarstig op zoek zijn naar ontwerpers die kunnen helpen bij het ontwerp van de nog aan te kondigen iWatch. Er zouden bepaalde problemen met het ontwerp zijn die snel opgelost moeten worden door nieuw talent.

De iWatch wordt na de iPod, iPhone en iPad mogelijk Apple’s nieuwe melkkoe en er is Apple dus wel wat aan gelegen om het digitale horloge binnen afzienbare tijd op de markt te brengen. Er zouden echter eerst een aantal lastige hordes aangaande het ontwerp genomen moeten worden voordat het zover is en Apple lijkt dat niet met de eigen mankracht aan te kunnen.

Daarom wordt er door de Amerikaanse fabrikant gezocht naar nieuw talent, dat meldde The Financial Times afgelopen weekend. Het zou kunnen dat het digitale horloge een lancering in 2013 niet meer zal halen vanwege de nog bestaande moeilijkheden.

Apple zou medewerkers die in het verleden hebben gewerkt aan de iPhone en iPad op het iWatch-project hebben gezet. Het team dat aan het digitale horloge werkt bestaat naar verluidt uit meer dan honderd mensen. Onlangs nam Apple ook Paul Deneve in dienst, hij was eerder de CEO van Yves Saint Laurent en zou de taak hebben om de iWatch zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de consument. Apple heeft immers een flinke kluif aan het overtuigen van de consument om zich te committeren aan draagbare technologie, zo veronderstelde Tim Cook tijdens de D11-conferentie.

Bron:CNET