1 min

Jonathan Ive, de hoofdontwerper van Apple, heeft aangegeven het Zwitserse uurwerk in problemen verkeert. Apple staat waarschijnlijk op het punt om de langverwachte iWatch te presenteren. Dat gebeurt vermoedelijk op 9 september.

We zijn er nog niet zeker van dat Apple de iWatch op 9 september zal tonen, maar dankzij een uitspraak van Apple’s Jony Ive, door een andere Apple-ontwerper doorgegeven, krijgen we daar toch weer wat meer vertrouwen in. Tegenover The New York Times zei de bron dat Ive het volgende heeft gezegd: "Zwitserland zit in de problemen", terwijl hij het over de bestaande markt voor horloges heeft.

Volgens de ontwerper gebruikte Ive een minder vriendelijke term dan "in de problemen", maar wat er precies is gezegd is niet duidelijk. Zo zou Ive bijvoorbeeld "Switzerland is screwed/fucked" gezegd kunnen hebben.

Naast verschillende fitness/gezondheids-elementen zal de iWatch vermoedelijk ook een mode-icoon moeten worden. Daarmee lijkt Apple de meeste andere wearables te overstijgen, hoewel Motorola en LG inmiddels ook zeer stijlvolle smartwatches hebben gepresenteerd. Die horloges bieden echter relatief weinig qua sensoren.