Een aantal grote ontwikkelaars is al druk bezig met de ontwikkeling van applicaties voor Apple’s smartwatch, meldt 9to5Mac. Apple zou een voorlopige versie van de ontwikkelaarskit beschikbaar hebben gesteld aan bedrijven zoals Facebook, zodat zij alvast aan de slag kunnen.

Het begint er steeds meer op te lijken dat we morgenavond voor het eerst de iWatch van Apple te zien krijgen. Het horloge zal wellicht nog niet direct in de verkoop gaan, maar ontwikkelaars zijn al wel begonnen met het ontwikkelen van applicaties voor de wearable.

Zodoende wordt ook gelijk duidelijk dat derden toegang krijgen tot het horloge. Hoe de apps precies verspreid worden is nog de vraag. Mogelijk krijgt de iWatch een eigen applicatiewinkel die op het horloge te openen is, het kan ook zijn dat apps via een iPhone geïnstalleerd worden.

Doordat ontwikkelaars een voorlopige versie van de SDK al in het bezit hebben, is het mogelijk dat Apple tijdens de presentatie al wat apps van derden zal demonstreren. De presentatie zal morgen vanaf 7 uur Nederlandse tijd live te volgen zijn via een stream die Apple aanbiedt.