1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia zal in de laatste week van september een persbijeenkomst organiseren, waarbij waarschijnlijk een tablet met Windows 8.1 wordt gepresenteerd. Het Finse bedrijf zal in november ook zijn eerste phablet aankondigen.

Geruchten over een tablet van Nokia doen al geruime tijd de ronde, maar dat is nog nooit concreet geworden. Eind juli dachten we even dat de aankondiging aanstaande was, maar dat bleek om de Lumia 625 te gaan.

Op 26 september gaan we voor de herkansing, wanneer Nokia naar verluidt een persbijeenkomst in New York heeft gepland. Dit gerucht is de wereld in geholpen door een anonime tipgever van Nokia Power User. De tipgever weet niet of de tablet draait op Windows 8.1 of RT, maar gezien het zeer beperkte succes van Windows RT zou de keuze hiervoor niet voor de hand liggen.

Er wordt ook gesteld dat Nokia in oktober opnieuw het podium zal betreden, om een nieuwe Lumia-smartphone aan te kondigen. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een variant op een huidig toestel met ondersteuning voor twee simkaarten. Vooralsnog zijn er geen Windows Phones met twee simkaarten. Vooralsnog zijn er geen Windows Phones met dualsim-ondersteuning op de markt gezet.

Op 1 november komt Nokia dan wederom met een nieuw toestel en dan zou het gaan om een zogenaamde phablet; een smartphone die qua grootte het midden houdt tussen een smartphone en een tablet.