Al enige tijd circuleren geruchten over een phablet van het Finse Nokia. Bronnen van Mobile Magazine hebben aangegeven dat deze grote smartphone naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt moet verschijnen, bovendien tegen een relatief zacht prijsje.

De Lumia-phablet zou volgens Mobila Magazine een prijs tussen de 400 en 500 Britse ponden krijgen. Omgerekend is dat 475 tot 590 euro en dat ligt in dezelfde prijscategorie van de Nokia Lumia 920, momenteel het vlaggenschip van het merk. De phablet krijgt naar verluidt een scherm van 6 inch en dat is zelfs voor phablets erg groot.

Nokia heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het de tabletmarkt in de gaten houdt en ook experimenteert met grotere smartphones. Toch liet het bedrijf zich ook negatief uit over dit soort apparaten, maar in een jaar tijd lijkt de markt aardig veranderd te zijn. Topmodellen met een scherm van ongeveer 5 inch zijn nu de norm.

Voor de komst van Windows Phone-phablets zijn wel wijzigingen in het besturingssysteem nodig. Momenteel ondersteunt het mobiele OS een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Onlangs werden al wijzigingen gevonden in het startscherm van Windows Phone 8 die duiden op grotere telefoons.