Als we de MyNokiaBlog mogen geloven dan werkt Nokia aan twee Windows 8-tablets. Een van 10,5 en een van 8,5 inch. De tablets van Nokia zouden slechts 8,5mm dun worden, gemaakt worden van aluminium en voorzien worden van geavanceerde zoom camera’s. Ook zou Nokia met de smartphones de grotere kant op gaan.

Volgens de MyNokiaBlog gaat het nu echt gebeuren en gaat Nokia nu ook de tabletmarkt betreden. Nokia zou zich willen onderscheiden door met tablets op de markt te komen die het vooral van hun goede camera moeten hebben, iets waar de meeste tablets zwaar in te kort schieten.

Als Nokia inderdaad de PureView-technologie in een tablet stopt in combinatie met een geavanceerde zoom-camera heeft het zeker een onderscheidend product. Ook veel fotografie liefhebbers zullen dan mogelijk eerder overstappen op een Nokia-tablet. Volgens MyNokiaBlog zou Nokia ook bij de tablets kiezen voor een hele reeks aan kleuren waarin de tablets beschikbaar gaan komen; groen, zwart, roze, blauw, geel en wit. Ook zou Nokia in juni 2014 met een phablet willen komen met een formaat tussen de 6 en de 7 inch, waarom dan pas is niet helemaal duidelijk.

Naast de geruchten over de Nokia-tablets meldt de blog ook dat de Nokia Lumia smartphones allemaal groter gaan worden. Er wordt melding gemaakt van een Nokia Lumia 525, 625, 725, 825 en 926, die respectievelijke formaten zouden krijgen van 4,5 inch, 4,6 inch, 5 inch, 5,2 inch en 5,5 inch.

De geruchten over tablets van Nokia steken wederom de kop op. Het klinkt zeker niet ongeloofwaardig dat een fabrikant die zich volledig toelegt op Windows Phone uiteindelijk ook met Windows 8-tablets op de markt zal komen. Microsoft zal het ook ongetwijfeld toejuichen, de grote vraag is echter of de geruchten ook waar zijn, we horen nu al jaren berichten over tablets van Nokia maar zien doen we ze nooit.