Apple heeft een zeldzaam foutje gemaakt met de Find My iPhone-applicatie. Het Amerikaanse bedrijf heeft een bètaversie van de applicatie in de App Store gezet, die eigenlijk enkel voor ontwikkelaars bedoeld is. Echter, ook reguliere gebruikers kunnen de app downloaden. Het probleem daarbij is dat de functionaliteit ervan bij sommige gebruikers om zeep wordt geholpen.

Gebruikers die de update uitvoeren terwijl ze geen ontwikkelaar zijn, kunnen naar verluidt niet langer inloggen op de dienst. Wel is het zo dat de apparaten van de gebruiker via de iCloud-website gewoon te volgen zijn.

Vanuit Apple is geen verklaring gekomen, maar het lijkt erop dat de applicatie voor ontwikkelaars bedoeld was. Die indruk wordt gewekt omdat de app is voorzien van een nieuw icoon dat doet denken aan het herontwerp van iOS 7, het nieuwe mobiele besturingssysteem voor Apple’s mobiele apparaten. Een andere aanwijziging hiertoe komt uit een foutmelding waarin wordt aangegeven dat het apparaat niet op de bèta van iOS 7 draait.

Update (10:15)
Apple heeft op de statuspagina van zijn online diensten aangegeven dat de loginproblemen inmiddels verholpen zijn. De kans bestaat dat de Find My iPhone-app binnenkort alsnog een update zal krijgen waarmee het oude logo kortstondig zijn opwachting zal maken totdat iOS 7 wordt gelanceerd.