De Nokia Bandit, zoals de codenaam van de eerste phablet van het Finse bedrijf luidt, zal volgens een betrouwbare bron de naam Lumia 1520 dragen.

Twitteraar @evleaks meldt dat Lumia 1520 de definitieve benaming zal zijn van de phablet die de codenaam Bandit draagt. In het verleden is @evleaks al met grote regelmaat een betrouwbare bron gebleken, we behandelen zijn beweringen daarom ook met een redelijk vertrouwen al blijven het geruchten.

De phablet van het Finse bedrijf wordt voorzien van een scherm van 6 inch, dat een Full HD-resolutie weergeeft. Verder zou Nokia de smartphone voorzien van een quad-core processor uit Qualcomm’s Snapdragon-reeks, om welk type het precies gaat is onduidelijk. De camera op de achterkant heeft een resolutie van 20 megapixel.

Nokia presenteert de Lumia 1520 voor het eind van het jaar, wanneer Microsoft de ontwikkeling van de GDR3-update voor Windows Phone heeft afgerond. Nokia moet wachten op deze update omdat Windows Phone momenteel geen ondersteuning biedt voor Full HD-schermen.