Nokia heeft vandaag de Lumia 1520 gepresenteerd. Zoals verwacht is de telefoon voorzien van een 6 inch-scherm, waarmee Nokia zich volop in de phabletmarkt stort. De zwarte variant van deze telefoon is voorzien van een behuizing van gerecycled polycarbonaat.

De Lumia 1520 heeft een Full HD LCD-scherm van 6 inch, dat door de nieuwste versie van Windows Phone 8 beter gebruikt wordt doordat er bijvoorbeeld extra rijen met iconen op het hoofdscherm zijn toegevoegd, waardoor meer zaken op het schermoppervlak passen. Nokia presenteerde in Abu Dhabi ook een goedkopere variant: de Nokia Lumia 1320.

Ook beschikt de smartphone over een PureView-sensor die foto’s in een resolutie van 20 megapixel vastlegt. Dat doet de Lumia 1520 overigens in combinatie met een nieuwe camera-app, waarin Nokia zijn verschillende camera-apps heeft samengevoegd. Bij het maken van video’s kan de Lumia 1520 terugvallen op maar liefst vier microfoons.

De Lumia 1520 is voorzien van een Snapdragon 800-chipset. Op het moment van schrijven is dat de krachtigste optie die er is. Deze chipset is voorzien van een 2,26 GHz quad-core processor en een Adreno 330-gpu. Het werkgeheugen bedraagt 2GB. Volgens Nokia komt de extra rekenkracht van pas in games en bij het aanpassen van video’s. De accu in de Lumia 1520 heeft een capaciteit van 3.400 mAh en de telefoon beschikt over ondersteuning voor 4G-netwerken.

De Lumia 1520 wordt in 2014 in Europa uitgebracht. Het apparaat komt in de kleuren geel, rood, wit en zwart. Prijzen en exacte lanceerdata zijn op dit moment niet bekend.