Eergisteren werd al duidelijk dat de 6 inch phablet van Nokia de naam Lumia 1520 zal krijgen. Nu is de eerste echte foto van dit nieuwe toestel gelekt.

Geruchten over een 6 inch telefoon duiken de afgelopen paar dagen steeds vaker op. Nokia zal volgens deze onbevestigde informatie de phablet op 26 september lanceren. Dat zou dan ongeveer samenvallen met de GDR3-update van Windows Phone 8 die ondersteuning biedt voor grotere schermresoluties en quadcore-CPU’s.

De foto van vandaag is gelekt via WPCentral die deze ontving van een anonieme bron. Op de foto zien we de 1520 naast de nieuwste smartphone van Nokia, de Lumia 1020. Onder de 1520 ligt een hoesje om het scherm te beschermen. Verder ziet de 1520 er hetzelfde uit als overige Lumia-telefoons, met ongeveer dezelfde behuizing en afwerking.

Naar verwachting zal de Lumia 1520 een Qualcomm Snapdragon 800-processor bevatten, ondersteuning hebben voor 1080p-schermen en er zal een 20 megapixel PureView-camera aan de achterkant aanwezig zijn. Nokia zal de telefoon mogelijk op 26 september onthullen, tegelijkertijd met zijn Sirius-tablet van 10,1 inch.