1 min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft een camera voor mobiele apparaten onthuld, waar waarschijnlijk een nieuwe toon mee zal worden gezet. Het betreft hier een 13 megapixel camera die daadwerkelijk trillingsvrij foto’s zou kunnen vastleggen.

Bij de huidige generatie smartphones bevindt zich steeds vaker een functie die het trillingsvrij schieten van plaatjes mogelijk maakt. In de praktijk valt de werking hiervan meestal niet bijster goed uit. Met de onthulling van het nieuwste technische foefje van Samsung in de vorm van een camera voor de smartphone met 13 megapixels, zou het daadwerkelijk trilvrij maken van foto’s realiteit kunnen worden, volgens het Koreaanse bedrijf.

Volgens Samsung zou de camera extra stabiel zijn dankzij een sensor die afwijkingen tot 1,5 graden zou corrigeren. Ondanks dit geringe getal, zou dit tweemaal zoveel zijn als bij de huidige generatie smartphonecamera’s het geval is. Tevens zou de camera in staat zijn in situaties met weinig extern licht foto’s te maken die acht keer helderder zouden zijn dan eerdere camera’s uit de fabriek van Samsung.

De camera zal vanaf begin 2014 op grote schaal geproduceerd worden. Gezien het ontwikkelingsproces van de camera echter plaatsvond in samenwerking met andere bekende fabrikanten van smartphones, kan dit betekenen dat meerdere fabrikanten de trillingvrije camera al vlot kunnen gebruiken in een komende generatie smartphones.