Uit onderzoek van iFixit blijkt dat Microsoft’s Surface Pro 2-tablet erg lastig te repareren is voor de gemiddelde doe-het-zelver. De Surface Pro 2 krijgt bij de beoordeling hiervan slechts één van de maximaal tien punten toegewezen.

Afgelopen dinsdag verscheen op de website van iFixit, een onafhankelijk bedrijf dat instrueert over hoe apparaten uit elkaar te halen, te repareren en vervolgens weer in elkaar te zetten, een verslag waarin vernietigend wordt geoordeeld over de Surface Pro 2-tablet. Het betreft dan natuurlijk enkel de mate waarin de tablet gerepareerd kan worden.

De belangrijkste oorzaak hiervan is dat er al bij het openmaken van de tablet uiterst secuur te werk moet worden gegaan, wil er niets beschadigd raken. Vooral de vier platte kabels die het beeldscherm verbinden met de overige interne onderdelen blijken erg kwetsbaar.

In de analyse van de Surface Pro 2 werd tevens meer bekend over de herkomst van enkele hardware-onderdelen. Zo blijkt de 128GB SDD van het Zuid-Koreaanse SK Hynix te zijn. Het aanraakgevoelige scherm is afkomstig uit de fabriek van Atmel.