De mensen van iFixit hebben hun kans schoon gezien om een Surface Pro-tablet van Microsoft te ontleden en waren niet tevreden over de manier waarop de tablet in elkaar is gezet. De Surface Pro moet het dan ook doen met een score van één uit tien punten.

Met deze score is de Surface Pro nog slechter te repareren dan Apple’s iPad, welke een punt meer toebedeeld kreeg. De slechte score van de Surface Pro is onder andere te danken aan een flinke lading lijm die gebruikt wordt om het scherm op zijn plaats te houden. Ook de accu is met lijm aan de achterkant van de behuizing vastgemaakt. Wanneer de accu vervangen moet worden, zal het waarschijnlijk ook nodig zijn om de behuizing te vervangen. Ook zijn er meer dan 90 schroeven gebruikt om de tablet in elkaar te zetten.

iFixit houdt het er op dat de Surface Pro simpelweg niet ontworpen is om thuis open te maken. Zelfs wanneer je de procedure 100 procent goed volgt, is het nog mogelijk dat je één van de vier kabels die aan het scherm zitten kapot maakt.