BlackBerry heeft bekendgemaakt dat de nieuwste versie van het besturingssysteem van de Canadese fabrikant, BlackBerry OS 10.2, deze week beschikbaar zal komen. Opvallend is dat de Verenigde Staten de update als laatste krijgt.

Deze week zullen BlackBerry-gebruikers de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem kunnen downloaden. Wanneer je precies kunt beginnen met de download is afhankelijk van je provider. In eerste instantie zal de update beschikbaar komen in Europa, Canada, het Midden Oosten, Afrika en Azië. Inwoners van de Verenigde Staten zullen moeten wachten tot de winter voordat ze de software kunnen downloaden.

De nieuwe software moet voor ‘honderden nieuwe verfijningen’ zorgen. Voorbeelden hiervan zijn het automatische aanbrengen van prioriteit in je inboxen, betere keyboard-functies en een verbeterde manier van het gebruik van kopiëren en plakken.

Zoals al werd verwacht zal het nu mogelijk zijn om een voorvertoning van je BBM-berichten, sms’jes en e-mails te zien. Dit zal te zien zijn als je in andere apps bezig bent, en geeft je de mogelijkheid om direct te reageren.

Op de website van BlackBerry staat een overzicht van alle functies die worden toegevoegd aan de software.