1 min

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat inmiddels meer dan 10 miljoen Nederlanders een telecomabonnement met mobiel internet hebben afgesloten. Het aantal mensen dat een abonnement bij een virtuele provider afsluit neemt ook relatief veel toe.

In 2013 sloten per dag ongeveer 10.000 mensen een abonnement met mobiel internet af. Dat is aanzienlijk meer dan voorgaande jaren en het zorgt ervoor dat de grens van 10 miljoen aansluitingen inmiddels is overschreden.

Uit het rapport van ACM blijkt dat er nu 10,24 miljoen mensen een abonnement met mobiel internet hebben afgesloten. Daarnaast zijn er ook 813.000 abonnementen met enkel mobiel internet, bijvoorbeeld voor gebruik met tablets. Het totaal komt daarmee op meer dan 11 miljoen.

Het aantal mensen dat een abonnement afsluit bij providers die opereren via het telecomnetwerk van KPN, T-Mobile of Vodafone zit ook duidelijk in de lift. In het begin van de zomer van 2013 waren dit 3,7 miljoen mensen, een jaar eerder waren het er nog 2,8 miljoen.