1 min

De opvolger van de gebogen LG G Flex wordt volgens geruchten een stuk flexibeler. De G Flex kan enkele graden gebogen worden, maar zijn opvolger zou tot wel 90 graden moeten kunnen buigen, wordt gemeld door ZDNet.

Momenteel wordt de opvolger van de G Flex ontwikkeld onder de logische codenaam G Flex 2, maar het is nog niet zeker dat dit ook de definitieve naam van het toestel zal worden. Volgens de Koreaanse afdeling van ZDNet zal het apparaat maar liefst 90 graden kunnen buigen. Wat voor toepassingen LG daarvoor in gedachten heeft is op dit moment nog niet geheel duidelijk, maar dat het kan is natuurlijk al nieuws, momenteel bestaan dergelijke telefoons immers niet.

Om de buiging van het toestel mogelijk te maken moet LG natuurlijk verschillende aanpassingen doorvoeren. Zo wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubber en het ligt in de lijn der verwachting dat ook de flexibele accu die het bedrijf ontwikkelt wordt gebruikt. Als laatste zou gebruik worden gemaakt van een nieuw schermtype, dat inmiddels al in ontwikkeling is.

LG kondigde de G Flex eind oktober aan. In eerste instantie werd het toestel alleen op de thuismarkt Zuid-Korea uitgebracht, maar begin deze maand werd duidelijk dat het toestel ook in Europa zijn opwachting zal maken.