2min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft afgelopen zondag specificaties vrijgegeven van de LG G Flex. De gebogen telefoon beschikt over een gebogen scherm van 6 inch en een achterzijde die kleine krasjes binnen enkele minuten automatisch repareert.

Voor de G Flex gebruikt LG een buigbaar scherm. Dit betekent in de praktijk niet dat het toestel te buigen zal zijn, maar wel dat het scherm in een boog loopt en in de fabriek zo is gebogen. Dit was al langer bekend. Gisteren maakte LG echter meer bekend over de specifcaties van het toestel.

Het toestel gaat beschikken over een 6 inch-scherm dat een resolutie kan weergeven van 720p en gaat 177 gram wegen. De LG G Flex maakt gebruik van een Snapdragon 800-chipset die ondersteund wordt door 2GB werkgeheugen. Daarnaast heeft de telefoon een 13 megapixel-camera en een 3.500 mAh batterij.

Het toestel heeft de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te tonen, waardoor multitasking makkelijker wordt gemaakt. Ook belooft LG dat er visuele veranderingen worden gemaakt op de achtergrond of bij het ontgrendelen op basis van de de plek waar je het toestel aanraakt.

De meest opvallende functie van de telefoon vind je op de achterkant. Door een speciale krasbestendige coating belooft LG dat kleine krassen die in de achterzijde van de telefoon komen binnen enkele minuten weg zullen trekken. LG vergeleek het dan ook met de superkrachten van Wolverine en zei dat de LG G Flex zichzelf kan genezen.

De LG G Flex moet in november in Korea worden gelanceerd. LG heeft op dit moment nog niks bekend gemaakt over een eventuele lancering in andere landen. Volgens de geruchten zal deze er dan ook niet komen en gaat het in feite om een testmodel. Ook de Samsung Galaxy Round, eveneens met een gebogen scherm, komt voorlopig niet buiten Korea in de winkels te liggen.