LG heeft zojuist bekendgemaakt dat de G Flex in meer dan twintig Europese landen wordt uitgebracht, waaronder België en Nederland. Met deze lancering is LG de eerste partij die een flexibele smartphone in onze regio uitbrengt. De kromme telefoon krijgt een adviesprijs van 749 euro mee en wordt eind februari in de winkels verwacht.

De G Flex is volgens het Zuid-Koreaanse LG een voorbode van wat komen gaat, doelend op de flexibele behuizing. Dankzij de buigbare behuizing kan de G Flex tegen een stootje, al kwamen er vorige week wel meldingen van negatieve consequenties van het buigen binnen. LG kaart aan dat Display Search verwacht dat binnen 5 jaar zo’n 40 procent van alle smartphones een buigbaar scherm bevat.

Om de buigbaarheid te bereiken moest ook de accu flexibel zijn, wat vooralsnog uniek is. Een ander bijzonder element aan de G Flex is de coating op de achterzijde van de behuizing, die kleine krasjes kan repareren. Ook hiermee heeft LG een primeur in handen.

De G Flex beschikt over een P-OLED-scherm van 6 inch, dat een resolutie van 1280 bij 720 pixels weergeeft. Intern doet een Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor en 2GB werkgeheugen het werk. De accucapaciteit bedraagt 3.500 mAh en natuurlijk is er ondersteuning voor 4G-netwerken. De G Flex is uit de doos voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean.