Vanmorgen toonden we al foto’s van de Sony Xperia Z2 en de mededeling dat vrijwel alle aan te kondigen toestellen zijn uitgelekt, natuurlijk waren we er nog een vergeten, de Samsung Galaxy S5. Bij dezen is ook daarvan een mogelijke foto uitgelekt. Of iemand heel creatief heeft zitten Photoshoppen of dit daadwerkelijk een render is van het nieuwe vlaggenschip van Samsung, wij durven het niet te zeggen. Maar het zou zomaar kunnen.

Samsung gaat hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe vlaggenschip presenteren op 24 februari, rond de klok van 20:00 – 20:30. Samsung zal dit doen tijdens een ingelaste persconferentie op de Mobile World Congres in Barcelona, waarbij Techzine aanwezig zal zijn.

Samsung stuurde vorige week al een uitnodiging en niet veel later werd er ook nog een teaser online geplaatst. Wat we precies kunnen verwachten van Samsung is nog onduidelijk, maar dat het bedrijf wil gaan uitpakken tijdens die persconferentie, dat is wel duidelijk.

De Samsung Galaxy S5 krijgt waarschijnlijk een 5,2 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De smartphone zal worden aangedreven door een octa-core Exynos-chip of een Qualcomm Snapdragon 800- of 805-chip. Het werkgeheugen zal waarschijnlijk 3GB bedragen en de opslagcapaciteit 16 of 32GB. Verder zal Samsung mogelijk een irisscanner en een vingerafdrukscanner toevoegen, waarvan de laatste mogelijk in het scherm verwerkt zal zijn. Vooralsnog bestaan de berichten rondom de Galaxy S5 puur en alleen uit geruchten en speculaties, deze zullen er ongetwijfeld niet heel ver naast zitten, maar of het helemaal klopt blijft de vraag. Eerder beweerde een bron de specificaties van de Galaxy S5 en de iPhone 6 te hebben.

Over 10 dagen weten we meer. Tot die tijd is het afwachten en is de Galaxy S4 het vlaggenschip van Samsung.