2min Devices

Samsung lanceert Milk Music: Radiostreamingdienst voor Galaxy’s

Samsung heeft zojuist een nieuwe muziekdienst gelanceerd in de Verenigde Staten genaamd Milk Music. Deze nieuwe radiostreamingdienst is een digitale kopie van een oude radio waarbij je moest draaien aan een schijf om van zender te wisselen. De nieuwe dienst van Samsung is momenteel alleen beschikbaar in de VS en op recente Galaxy-smartphones.

Samsung probeert met Milk Music weer wat nieuws, het komt met een eigen radiostreamingdienst. We kunnen stellen dat dit de zoveelste online muziekdienst is in korte tijd. We hadden natuurlijk al Spotify en Deezer. Ook had Samsung al een online muziekdienst, net als Apple, Google, Sony, Beats Music en dan ben ik er nog enkele vergeten. Grote vraag is dan ook wat Samsung hoopt te bereiken met deze muziekdienst en hoe ze zich gaan onderscheiden.

Milk Music is om te beginnen gratis en voorlopig reclamevrij, verder is de dienst exclusief voor gebruikers die in het bezit zijn van een bepaalde Samsung smartphone. Amerikaanse gebruikers met een Galaxy S4, Galaxy S III, Galaxy Note 3, Galaxy Note II, Galaxy Mega, and Galaxy S4 Mini kunnen de dienst gebruiken. Consumenten die een Galaxy S5 gaan kopen kunnen de dienst ook gaan gebruiken.

Verder stelt Samsung dat al deze gratis muziekdiensten niet soepel en snel werken en ook nog eens te vaak onderbroken worden door reclames. Volgens Samsung moet je snel en makkelijk muziek kunnen luisteren, vandaar ook de draaischijf om snel tussen stations te schakelen. Om het schakelen soepel te laten verlopen, hoor je tijdens het draaien direct het andere station, Samsung doet dit door van alle stations die op de draaischijf worden weergegeven de eerste 8 seconde van het afspelende nummer te downloaden naar de Galaxy-smartphone. In totaal passen er 9 stations tegelijk op de draaischijf.

Verder kan je kiezen uit enorm veel stijlen en soorten radiostations, zo kan je ook radiostations zoeken op basis van een artiest of een nummer. Per uur kan je maximaal 6 nummers skippen en daarnaast kan je ook aangeven dat je een bepaald nummer niet meer wilt horen, of dat het een van je favorieten is zodat die vaker voorbij komt.

Of en wanneer de muziekdienst in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk. Mogelijk moet Samsung nog overeenkomsten sluiten met platenlabels om de dienst in meer landen beschikbaar te maken.