Gisteren werd het al beweerd, vandaag blijkt het waarheid: Apple komt met een goedkopere versie van de iPhone 5C. De opslagcapaciteit is gehalveerd naar 8GB en daardoor kan het Amerikaanse bedrijf de prijs ook een paar tientjes omlaag duwen.

Inmiddels is de iPhone 5C (review) al in enkele landen in de online versie van de Apple Store geplaatst. In België en Nederland vinden we de smartphone op het moment van schrijven echter nog niet terug. We gaan ervan uit dat dit een kwestie van tijd is, hoewel gezegd moet worden dat dit soort wijzigingen doorgaans meer synchroon lopen.

In de Apple Store voor Duitsland vinden we de iPhone 5C nu met drie keuzes voor opslagcapaciteit terug: 8, 16 of 32GB. De prijzen voor de toestellen bedragen respectievelijk 549, 599 en 699 euro. De iPhone 5C met 8GB is dus maar een paar tientjes goedkoper dan het model dat voorheen het goedkoopst was.

Naast de iPhone 5C voert Apple tevens de iPhone 4S en de iPhone 5S. Deze smartphones hebben een vanafprijs van 399 en 699 euro.

Update (14:53):
Vooralsnog komt de iPhone 5C met 8GB opslagruimte in een beperkt aantal landen beschikbaar. Het gaat om Australië, China, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de PR-afdeling van Apple aangegeven.