1 min

Motorola’s Moto 360 zal op te laden zijn met behulp van inductie. Dat heeft een medewerker van het bedrijf zich laten ontvallen tegenover Techzine. Ook werd aangegeven dat het horloge nog dit jaar in Europa en de Verenigde Staten zal worden uitgebracht.

Tijdens de Televisiebeurs in Nieuwegein heeft Philip Worth, een manager van de Britse afdeling van Motorola, tegenover Techzine aangegeven dat de Moto 360-smartwatch op te laden zal zijn middels magnetische inductie. Deze methode wordt momenteel bijvoorbeeld ook gebruikt bij verschillende smartphones.

Bij de presentatie van de smartwatch bestond veel onduidelijkheid over de oplaadmethode van het horloge, omdat er geen poorten of connecties om het horloge mee op te laden zichtbaar waren. Gehoopt werd op een innovatieve methode waarbij wellicht bewegingen voor voldoende lading zouden zorgen, dat blijkt helaas niet het geval. Opladen via inductie zou echter ook een primeur zijn voor smartwatches.

Desgevraagd gaf Worth ook aan dat de Motorola Moto 360 dit jaar op de markt zal worden gebracht, zowel in Europa als de Verenigde Staten. Het is niet bekend op wat voor adviesprijs we kunnen rekenen en of het horloge ook in België en Nederland beschikbaar komt.