1 min

Tags in dit artikel

, ,

De opvallende polsband Rufus Cuff waarover Techzine eerder berichtte heeft zijn investeringsdoel op Indiegogo behaald. Dankzij de investering zal de uit de kluiten gewassen smartwatch in productie worden genomen.

De Rufus Cuff waarover we eind maart berichtten, had een kapitaalinjectie van 200.000 dollar nodig en dat doel is behaald. Het gaat hier om een smartwatch met een scherm van 3 inch, dat via Bluetooth verbindt met een Android-smartphone of een iPhone.

Volgens de makers zal het apparaat draaien op een volledige versie van Android 4.4 KitKat, er zal ook toegang tot Google Play komen. Het grote verschil met andere smartwatches -afgezien van het grote scherm- is dat de Rufus Cuff aan de binnenkant van de pols wordt gedragen.

Om het succes te vieren wordt de campagne met 20 dagen verlengd tot 17 mei. Vanwege de onzekerheid over het behalen van het investeringsdoel zijn er ongetwijfeld geïnteresseerden afgehaakt, nu kunnen zij met zekerheid alsnog inschrijven voor een exemplaar van het product.

Naar verwachting komen de eerste exemplaren in september naar hun eigenaren. Geïnteresseerden kunnen terecht op Indiegogo.