1 min

HTC is er volgens Engadget op gebrand om de Samsung Galaxy S5 buitenspel te zetten door een plastic variant van de One M8 op de markt te brengen. HTC wil de smartphone met vrijwel dezelfde specificaties uitrusten als zijn broer van aluminium, maar kan flink in de prijs snijden dankzij de plastic behuizing.

Door de HTC One M8 Ace te voorzien van een plastic behuizing zou het Taiwanese merk de smartphone aanzienlijk goedkoper kunnen maken dan de reguliere One M8 (review). Het idee is om ook beduidend onder de prijs van de Samsung Galaxy S5 (review) te duiken. Op die manier wordt het topmodel van Samsung op twee manieren bestreden.

HTC wil de One M8 Ace uitrusten met vrijwel dezelfde specificaties als de normale One M8. Zo kan gerekend worden op een Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,5 GHz. Ook het Full HD-scherm van 5 inch blijft behouden. Het is nog onbekend of HTC ook de unieke maar niet indrukwekkende dubbele camera op de achterzijde zal handhaven.

Aan de andere kant lijkt Samsung de concurrentie met HTC ook niet te schuwen, er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een hoogwaardige variant van Samsung’s vlaggenschip. De meest recente geruchten wijzen op een komt in juni.