Dat smartphonefabrikanten niet vies zijn van moddergooien naar de concurrentie, is geen nieuws meer. HTC voegt een nieuw hoofdstuk toe, het bedrijf doet Samsung’s Galaxy S5 af als een "goedkope plasticsmartphone".

De directeur van HTC’s Amerikaanse afdeling heeft zijn mening gegeven over de Samsung Galaxy S5 (hands-on), de voornaamste concurrent van HTC’s One M8 (hands-on). HTC heeft zelf zoveel mogelijk werk gemaakt van het verwijderen van scherpe hoeken in de metalen behuizing, ook plastic vlakken zijn waar mogelijk weggewerkt.

Dat staat in scherp contrast met Samsung’s nieuwste vlaggenschip, dat wederom is voorzien van een behuizing van plastic. Dat wil Jason Mackenzie van HTC ook maar wat graag benadrukken: "Als je een product van goedkoop plastic wilt kopen, dan heb je opties. Maar wij gaan voor een andere soort consument, het type dat het beste wil."

HTC’s topman gaat verder in op het succes van Samsung en verklaart dat met behulp van de vele dollars marketinggeld die Samsung er bij de lancering tegenaan gooit. "Wij investeren in onze consumenten en leveren prachtige ontwerpen waar je trots op kunt zijn. Samsung is gericht op investering in marketing."