2min

In februari demonstreerde Google al een smartphone die in staat is om de omgeving te scannen en objecten in 3D te detecteren. De smartphone valt onder Project Tango en is in staat om 250.000 scans per seconde te maken, volgens de WSJ is Google nu ook bezig met een tablet voor Project Tango.

Google’s Project Tango is een onderzoeksproject dat als doel heeft apparaten te ontwikkelen die de omgeving kunnen scannen, objecten kunnen herkennen en deze vast kunnen leggen in een 3D map. Google heeft in februari al aan 200 bedrijven een exemplaar van de smartphone gegeven om deze uit te proberen en toepassingen voor te ontwikkelen. Volgens de WSJ werkt het bedrijf nu ook aan een tablet en deze wordt mogelijk nog voor Google I/O aan ontwikkelaars toegestuurd, maar ditmaal zou Google 4000 exemplaren willen verspreiden.

Een van de bedrijven die toepassingen ontwikkeld voor Project Tango is de NASA. NASA wil de technologie gebruiken voor hun Robots die aanwezig zijn in het Internationale ruimtestation (ISS). De bedoeling is dat de robots objecten kunnen herkennen en daar omheen kunnen navigeren.

Google hoopt waarschijnlijk met de hulp van externe ontwikkelaars de techniek nog verder te verfijnen en verbeteren. Google werkt bijvoorbeeld ook aan zelfrijdende auto’s die al enorm goed werken, maar hoe slimmer de auto gemaakt kan worden, des te kleiner is de kans op ongelukken.

Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld het maken van kaarten voor gebouwen zodat daar vervolgens navigatie voor kan worden ontwikkeld. Of het scannen van je huis om dit vervolgens te converteren naar een level in een game.