2min Devices

KPN verhoogt databundel maar ook de prijs van nieuwe abonnementen

KPN heeft vandaag nieuwe mobiele abonnementen gepresenteerd, kort samengevat komt het erop neer dat klanten meer data krijgen, tegenover minder belminuten en sms’jes en daarvoor in sommige gevallen ook wat meer moeten betalen. Voordeliger wordt het in elk geval niet.

Gisteren schreven we over een onderzoek waarin naar voren kwam dat steeds meer Nederlanders kiezen voor providers zoals Tele2 en Hollandsnieuwe. Dit om de simpele reden dat deze bedrijven op prijs concurreren. KPN introduceert vandaag nieuwe abonnementen en doet daar duidelijk niet aan mee. De databundels gaan weliswaar omhoog, maar in veel gevallen de maandelijkse tarieven ook. Daarnaast worden het aantal belminuten en sms’jes minder. Wel gaat KPN voor nieuwe contracten voortaan afrekenen per seconde in plaats van per minuut. Overigens verandert er voor bestaande klanten niets, dat gebeurt pas als zij hun abonnement in de toekomst gaan verlengen.

KPN hanteert een basistarief voor de abonnementen en afhankelijk van het toestel dat je kiest wordt het maandelijkse bedrag verhoogd. Zo betaal je voor een "Luxe smartphone" 15 euro per maand meer dan voor een "Basis smartphone". Als we de oude met de nieuwe tarieven vergelijken dan valt op dat de databundels inderdaad groter zijn geworden, maar de abonnementen ook een stukje duurder.

Voor iedereen die meer dan 500 MB per maand verstookt, wat voor veel gebruikers van toepassing is, vallen de basis-abonnementen van KPN al af en ga je minimaal 44 euro per maand betalen voor een onbeperkt aantal minuten en sms’jes, een databundel van 1000 MB en een basis smartphone. Met een high-end smartphone betaal je 59 euro per maand.

KPN verhoogt databundel maar ook de prijs van nieuwe abonnementen
Uiteraard gaat het hier om normale tarieven, KPN zal ongetwijfeld nog extra acties gaan doen die onder deze tarieven duiken. Daarnaast krijg je ook nog korting als je een vaste internetverbinding bij KPN afneemt.