2min

Acer gaat in de Verenigde Staten (VS) een Chromebook op de markt brengen met een Intel Core i3 processor. Dat is een opvallende keuze aangezien Chromebooks meestal een processor krijgen die goedkoper en veel minder krachtig is. Door gebruik te maken van een i3-processor levert Acer als eerste een Chromebook met wat meer spierballen.

Acer heeft twee nieuwe modellen van de Chromebook 720 aangekondigd, het verschil zit hem in de hoeveelheid werkgeheugen, er is een model met 2GB en een model met 4GB werkgeheugen. Acer kiest in beide modellen voor de Intel Core i3-4005U, een energiezuinige Haswell processor uit de 4e generatie Core-processoren. Het is een dualcore processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz en 3MB L3-cache. Volgens Acer heeft de krachtigere processor weinig effect op de accuduur, het bedrijf claimt dat de Chromebook 8,5 uur mee gaat op een volledige acculading.

Als we kijken naar de overige specificaties zien we dat beide modellen zijn voorzien van een 32GB SSD, daarnaast krijg je nog 100GB aan cloudopslag van Google. Verder beschikken de Chromebooks over een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. Ook is er een USB 2.0, USB 3.0 en HDMI-poort aanwezig. De Chromebooks wegen zo’n 1,3 kg en zijn 19mm dik. De Chromebook 720 met 2 GB gaat voor 350 dollar over de toonbank en met 4GB voor 380 dollar.

Of deze configuratie ook in de Benelux beschikbaar gaat komen is vooralsnog onduidelijk. De Chromebook 720 is in Nederland en België wel te krijgen maar dan wel met een Intel Celeron 2955U processor. Een review van de Nederlandse Chromebook 720 is hier te vinden.

Of meer fabrikanten overwegen om krachtigere Chromebooks uit te brengen is onduidelijk. Wel brengt Google steeds meer functionaliteiten naar de goedkope laptops. Zo heeft Google recent aangekondigd dat het mogelijk wordt om Android-apps op een Chromebook te draaien. Er is overigens in het verleden wel een hele krachtige Chromebook verschenen, de Chromebook Pixel, deze heeft Google destijds vooral laten maken voor het eigen personeel maar is in de Verenigde Staten ook in de verkoop geweest. Dat model beschikte over echte high-end hardware en ging over de toonbank voor 1299 dollar.