Tele2 heeft in Nederland in het afgelopen kwartaal 27.000 nieuwe mobiele klanten kunnen verwelkomen. Daarmee staat de teller op 768.000, aanzienlijk meer dan de 584.000 klanten van een jaar eerder. Tele2 blijft gestaag doorgroeien op de mobiele markt, ten koste van de bestaande partijen: KPN, T-Mobile en Vodafone.

In totaal wist Tele2 33 miljoen euro omzet te genereren uit de mobiele klanten, dat is 36 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee groeit het bedrijf opnieuw fors in de mobiele markt, Tele2 heeft als doel om serieus mee te gaan doen op de Nederlandse telecommarkt. De 1 miljoen mobiele klanten komen steeds meer binnen handbereik. De totale omzet van Tele2 ging in Nederland desondanks met 8 procent omlaag en kwam uit op 140 miljoen euro. Tele2 in zijn geheel, het bedrijf is actief in meerdere landen, verwacht dit jaar een winst van 620 miljoen euro te boeken op een omzet van ongeveer 2,7 miljard euro.

Tele2 is in Nederland op dit moment technisch gezien nog een virtuele provider. Het bedrijf heeft namelijk nog geen eigen telecomnetwerk, maar huurt capaciteit op het netwerk van T-Mobile. Later dit jaar zal Tele2 echter een eigen 4G-netwerk gaan activeren, vanaf dat moment zal het in staat zijn om nog harder te concurreren met de bestaande providers.

Aangezien Tele2 ervoor kiest om alleen een 4G-netwerk aan te leggen en geen 2G- of 3G-netwerk, zal het straks ook gebruik gaan maken van Voice-over-LTE (VoLTE), waarbij de spraakverbinding via het 4G-netwerk loopt. Op die manier is Tele2 -zonder zelf een 2G- en 3G-netwerk aan te leggen- in staat om in de toekomst afscheid te nemen van T-Mobile en zoveel mogelijk klanten op het eigen netwerk te krijgen. De klanten moeten hiervoor natuurlijk wel een 4G-toestel aanschaffen.