Het Zweedse telecombedrijf Tele2 heeft de cijfers bekendgemaakt van het derde kwartaal en hieruit blijkt dat het bedrijf wederom succesvol is geweest in het laten groeien van het klantenbestand. Het aantal mobiele klanten steeg met 26.000 tot 791.000 mobiele klanten. Een jaar geleden stond het aantal mobiele klanten nog op 640.000.

Tele2 concurreert stevig op prijs met de gevestigde orde en biedt dan ook goedkopere abonnementen aan dan KPN, Vodafone en T-Mobile. Op dit moment gebruikt Tele2 nog het netwerk van T-Mobile om de mobiele klanten te bedienen, maar dat moet binnenkort gaan veranderen, Tele2 is al geruime tijd bezig met het uitrollen van een eigen 4G-netwerk, de verwachting was dat het netwerk medio dit jaar actief zou worden maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. Zodra Tele2 een eigen landelijk dekkend 4G-netwerk heeft zal het gaan proberen om zoveel mogelijk klanten over te hevelen van het T-Mobile-netwerk naar het eigen Tele2-netwerk, niet alleen omdat dit goedkoper is voor het Zweedse bedrijf maar ze ook een betere dienst kunnen leveren, aangezien Tele2 geen 4G-diensten afneemt bij T-Mobile.

De toename in het aantal mobiele klanten schrijft Tele2 vooral toe aan het versimpelen van de abonnementen. Het bedrijf biedt een heel transparant systeem waarbij klanten zelf hun abonnement kunnen samenstellen en dat werpt zijn vruchten af.

Hoewel de mobiele tak van Tele2 ontzettend goed loopt geldt dat niet voor de vaste breedband verbindingen en telefonie. Het aantal internetklanten daalde met 6 procent en het aantal vaste telefonie klanten met 22 procent. Tele2 verdient nog wel het meeste aan de vaste verbindingen, de omzet uit de vaste diensten kwam in het derde kwartaal uit op 627 miljoen euro, de omzet uit de mobiele tak op 54 miljoen euro. Uit de cijfers blijkt ook dat Tele2 het afgelopen kwartaal 44 miljoen euro heeft geïnvesteerd, wat veel meer is dan voorgaande kwartalen, waarschijnlijk voor het nieuwe 4G-netwerk.

Tele2 boekte concernbreed in alle landen een omzet van 718 miljoen euro en een winst van 79 miljoen euro.