Apple heeft in de Verenigde Staten een patent toegewezen gekregen voor een horloge met touchscreen en de mogelijkheid om met een smartphone te communiceren. Kort samengevat een patent voor een smartwatch. Het patent werd in juli 2011 al aangevraagd, maar is gisteren pas gepubliceerd.

Dat Apple een patent heeft aangevraagd op een smartwatch wil overigens nog niet zeggen dat het bedrijf ook aan een dergelijk product werkt, al gaan er sinds vorig jaar al flink wat geruchten dat het bedrijf aan een iWatch zou werken. In deze patentaanvraag wordt gesproken over iTime, maar deze naam is niet door Apple gedeponeerd als merknaam, terwijl de naam iWatch wel is aangevraagd.

Uit de illustraties die Apple bij het patent heeft gevoegd valt niet bijzonder veel zinvolle informatie te halen, behalve dat het om een smartwatch gaat. De smartwatch moet volgens de illustraties draadloos kunnen werken met een smartphone, laptop en desktop-computer. Verder zou het vierkante scherm uit het bandje gehaald kunnen worden.

Als we echter kijken naar de basis van het patent, dan gaat het om een elektrisch polshorloge dat in staat is te communiceren met andere mobiele apparaten. Hiermee heeft Apple mogelijk opnieuw een patent in handen waarmee het de concurrentie dwars kan zitten in rechtszaken. Of het ook zover gaat komen is moeilijk te zeggen.