Uit verschillende aanvragen voor rechten op een merknaam lijkt op de maken dat Apple zijn eigen smartwatch de naam iWatch zal gaan geven. Het Amerikaanse bedrijf vroeg in ieder geval in Rusland en Japan om de rechten voor de merknaam.

Begin juni diende Apple in Japan een aanvraag voor de merknaam iWatch in. In de aanvraag staat te lezen dat de merknaam bedoeld is voor een product dat zowel als horloge als handheldcomputer gezien kan worden. Ook in Rusland probeerde Apple de merknaam vast te leggen en het lijkt aannemelijk dat dit niet de enige markten zullen zijn waar Apple dat probeert.

Hoe Apple’s iWatch eruit zal zien en wat voor functionaliteit het product zal vervullen is nog onduidelijk. Intussen zijn er wel al andere fabrikanten die een loopje nemen met de markt voor slimmen horloges. Sony kondigde vorige week bijvoorbeeld zijn tweede SmartWatch aan. Dit horloge werkt echter niet samen met iPhone’s, maar enkel met Android-telefoons. Of Apple’s horloge überhaupt een connectie met een telefoon vereist is onduidelijk.