1 min

In het afgelopen kwartaal heeft LG de eigen records verbroken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verscheepte in het tweede kwartaal van 2014 zo’n 14,5 miljoen smartphones en dat is meer dan ooit tevoren. Vooral de goedkope modellen zorgden voor een grote stijging.

LG geeft aan dat de verkoop van de L III-smartphones en de G3 (review) het meeste bijdragen aan de groei. De toename zorgt er bovendien voor dat LG voor het eerst sinds tijden weer een positief resultaat van de mobiele tak kan noteren. In het afgelopen kwartaal behaalde de mobiele divisie een winst van omgerekend 72 miljoen euro. De drie kwartalen hiervoor moest LG steeds rode cijfers bekendmaken.

Het is op z’n zachtst gezegd opvallend te noemen dat LG positieve resultaten behaalt. Grote concurrent Samsung zag de winst vanuit de mobiele divisie juist inzakken. Wellicht hebben deze twee zaken een verband met elkaar.

In zijn geheel maakte LG een winst van omgerekend 297,5 miljoen euro. Daarmee komt het bedrijf bij lange na niet in de buurt van landgenoot Samsung, maar in tegenstelling tot dat bedrijf zit er wel groei in de cijfers.