1 min

LG heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd en daaruit komt naar voren dat het bedrijf 3 procent minder smartphones heeft verkocht. In totaal verkocht het bedrijf 14,1 miljoen smartphones en dat was goed voor een omzet van 3,01 miljard euro.

De daling in het aantal smartphoneverkopen laat zien dat het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4 (review), niet zo’n groot succes is als zijn voorganger, de LG G3 (review). Het toestel is zeker niet slecht, maar het was lang niet zo innovatief dan zijn voorganger. Verder is de concurrentie op de smartphonemarkt fors toegenomen en daar lijkt LG last van te hebben.

LG heeft inmiddels ook enkele goedkopere versies van zijn vlaggenschip uitgebracht en heeft laten weten dat het meer daarop zal focussen in de tweede helft van 2015 en dan voornamelijk in opkomende markten.

Financieel is het voor LG ook geen geweldig kwartaal, het bedrijf maakte een winst van 187 miljoen euro, maar dat is ongeveer 60 procent minder dan het jaar ervoor. De omzet daalde met ruim 7 procent naar 11,5 miljard euro.

LG is het meest succesvol met huishoudelijke apparaten, gevolgd door de tv-divisie en dan de mobiele divisie. De tv-divisie presteerde ook een stuk slechter dan hetzelfde kwartaal in 2014, er werden een stuk minder televisies verkocht, wat mogelijk ook te maken heeft met het ontbreken van een groot sporttournooi deze zomer. Vorig jaar werd het WK-voetbal in Brazilië georganiseerd.