min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens het Gadget-blog van technologiewebsite Wired kunnen we begin volgend jaar een nieuwe Mac Mini verwachten.

Dan vindt namelijk de jaarlijkse Macworld Expo plaats, waar Apple traditioneel een keynote geeft waarin nieuwe producten geïntroduceerd worden.
De bron van Wired, een Apple-medewerker die omwille van het behoud van zijn baan anoniem wil blijven, geeft aan dat er in januari een upgrade voor de Mac Mini zal komen.

In welke vorm we deze update kunnen verwachten geeft deze Apple-medewerker echter niet aan. Er gaan al lange tijd geruchten over de Mac Mini, die volgens de Buyersguide van Mac Rumors, al 122 dagen ‘over tijd’ is. Aanvankelijk ging iedereen er eigenlijk van uit dat Apple het product uit het assortiment zou halen, maar daar werd afgelopen jaar al van afgezien door nieuwe geruchten.

Er werd zelfs gefluisterd dat Apple in november met zowel een nieuwe iMac als ook een nieuwe Mac Mini zou komen, maar die geruchten werden door Apple bruut tegengesproken met de verklaring dat er dit jaar geen hardware meer geüpgraded zou worden. Amper twee dagen daarna sprak een Apple-telefonist zijn mond voorbij tegen een klant dat hij ‘geduld’ moest hebben.

Het lijkt er meer en meer op dat Apple nogmaals het voornemen heeft om de Mac Mini nieuw leven in te blazen. De hardware is ten opzichte van andere Mac-modellen al behoorlijk verouderd en daar worden dan ook een hoop veranderingen in verwacht. Wat precies is nog niet bekend, maar waarschijnlijk een snellere processor, meer geheugen en een betere grafische chipset.