1 min

Apple kondigde gisteren een nieuwe versie van de Mac mini aan. Het was twee jaar geleden dat Apple’s kleinste Mac-product nieuwe ingewanden kreeg.

In tegenstelling tot de vorige Mac mini is het nieuwe model voorzien van twee Thunderbolt 2-poorten, het vorige model bevatte één reguliere Thunderbolt-poort. Intern is nu een Intel Core i5-processor uit de vierde generatie te vinden, ook ondersteunt de Mac mini 802.11ac-netwerken.

De nieuwe Mac mini is in de Online Apple Store in drie configuraties terug te vinden. Het goedkoopste model gaat voor 519 euro over de toonbank en is voorzien van een dual-core Intel Core i5-processor die tikt op 1,4GHz, voor het grafische werk wordt de HD Graphics 5000-kern in de processor gebruikt. Het werkgeheugen bedraagt 4GB en er is 500GB opslagruimte aanwezig.

Voor 719 euro biedt Apple een tweede model waarbij de processor is verwisseld voor een dual-core Intel Core i5-processor die tikt op 2,6GHz. De processor heeft ook een Iris-gpu aan boord. Verder is er in dit geval 8GB werkgeheugen en een opslagruimte van 1TB.

De laatste variant van de Mac mini kost 1019 euro en bevat een Intel Core i5-processor met een snelheid van 2,8GHz. Ook in dit geval is er een Iris-gpu in de processor terug te vinden. De opslagruimte bedraagt 1TB, maar in tegenstelling tot de andere modellen betreft het hier een Fusion Drive.

De nieuwe Mac mini’s zijn terug te vinden in de Online Apple Store, momenteel staat de levertijd op 1 tot 3 werkdagen.