Het bedrijf uBeam heeft zijn eerste prototype om draadloos gadgets op te laden af, het bedrijf is al enkele jaren bezig om een werkend prototype te maken en dat lijkt nu te zijn gelukt. Het bedrijf kan nu de volgende stap gaan zetten en hun creatie aan het publiek tonen en in productie nemen.

De uBeam maakt gebruik van zogenaamde "ultrasound-technology", een technologie waarbij geluidsgolven worden gebruikt om energie over te dragen. Bij de huidige draadloze opladers, die werken met Qi-technologie, moet een smartphone op een oppervlak liggen waarin de draadloze oplaadtechnologie zich bevindt. Deze werkt namelijk via inductie en daarvoor is contact of in elk geval een hele korte afstand nodig.

Bij de technologie van uBeam niet, daar kan je een telefoon gewoon in je broekzak laten zitten zolang je maar in een kamer bent waar de technologie is toegepast. Je toestel zal dan vanzelf worden opgeladen. We praten dus niet over een meter afstand maar echt meters. Je kan je gewoon vrij bewegen door de kamer en je smartphone zal continu worden opgeladen. uBeam zet elektriciteit om in geluidsgolven en stuurt deze door de kamer, je smartphone zal dan, wanneer voorzien van uBeam-technologie, deze geluidsgolven weer omzetten in elektriciteit. Een oplaadstation van uBeam is slechts 5mm dik en kan makkelijk in een muur worden weggewerkt.

De beperkte factor van uBeam zijn muren, dus zodra je de kamer verlaat zal je toestel niet meer worden opgeladen. Of uBeam dat probleem in de toekomst kan verhelpen is nog onduidelijk, maar de technologie brengt in elk geval veel mogelijkheden met zich mee. Het bedrijf werkt aan een toepassing voor consumenten die het thuis willen toepassen, maar ook aan een technologie voor grote ruimtes, zoals winkels, luchtshavens, concertzalen en dergelijke.