2min

Samsung heeft vanmorgen middels een persbericht zijn eerste metalen smartphone gepresenteerd, de Samsung Galaxy Alpha. Samsung maakt normaliter altijd gebruik van plastic maar nu gaat het bedrijf zijn horizon verbreden en komt het met een toestel met een metalen frame, het toestel is dus niet volledig van metaal gemaakt.

Samsung gebruikt voor al zijn smartphones, ook de high-end modellen, normaliter plastic, nu steeds meer fabrikanten gebruik maken van metalen behuizingen werd de druk op Samsung langzaam opgevoerd om ook met meer hoogwaardige materialen te gaan werken. Samsung brengt nu een eerste high-end smartphone uit met een metalen frame, de achterkant van het toestel is wel nog steeds gemaakt van plastic.

Volgens Samsung gaat het om een high-end smartphone met ook een redelijk hoog prijskaartje van 600 euro. Als we vervolgens naar de specificaties van het toestel kijken dan klopt dat niet helemaal. Samsung heeft wel gebruik gemaakt met van een octa-core Exynos-processor, deze werkt volgens het big.Little principe, waarbij vier krachtige cores met een hoge kloksnelheid van 1,8 Ghz het zware werk voor hun rekening nemen en vier minder krachtige cores met een lagere kloksnelheid van 1,3 Ghz het lichtere werk doen. De chip schakelt tussen deze cores afhankelijk van het gebruik. Voor de grafische beelden is een Mali T628 GPU aanwezig. Verder is het toestel voorzien van 2GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit welke niet uitbreidbaar is.

Op papier is de rekenkracht van het toestel wel degelijk high-end maar waarschijnlijk wel net iets minder dan de Galaxy S5. Het toestel beschikt over een 4,7 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, wat wel een stuk minder is dan we gewend zijn van high-end modellen, deze beschikken tegenwoordig allemaal over 1920 x 1080 pixels. Ook de accucapaciteit lijkt wat tegen te vallen met 1860 mAh, zeker gezien het gebruik van een octa-core processor.

Het toestel beschikt verder net als de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner waarmee het toestel kan worden ontgrendeld. Het toestel komt in september beschikbaar in Nederland en België in de kleuren zwart, wit, goud en zilver voor een adviesprijs van 600 euro.