2min Devices

Review: Samsung Galaxy Alpha – Een nieuw begin

Introductie

Jarenlang zijn Samsung’s producten afgedaan als goedkoop omdat er veelvuldig gebruik werd gemaakt van plastic. Qua stevigheid en duurzaamheid is plastic natuurlijk niet alles. Het zat er dus al wel even aan te komen, maar toch is het opmerkelijk: ineens kiest Samsung bij de ontwikkeling van nieuwe smartphones voor metalen behuizingen.

De Galaxy Alpha is wat dat betreft dus een nieuw begin. Het is Samsung’s eerste smartphone met een metalen behuizing, hetzij met een achterkant die nog altijd van plastic is gemaakt. Intussen hebben we bij Techzine overigens al de Galaxy Note 4 besproken, ook deze smartphone beschikt over een metalen behuizing met een plastic achterzijde. Daarnaast kunnen we ons ook opmaken voor de Galaxy A3 en Galaxy A5 met een behuizing die wél geheel van metaal is.


Met de Galaxy Alpha lijkt Samsung de bedoeling te hebben om de aanval op Apple’s iPhone-reeks weer te openen. Samsung richt zich hierbij op het gebied van uiterlijk vertoon en prijs. De hardware van de Galaxy Alpha is op papier niet direct als high-end te kwalificeren. In onderstaande tabel vind je smartphones die ik op dit moment als alternatieven voor de Galaxy Alpha zie. Ik heb me hierbij gericht op het materiaal dat voor de behuizing is gebruikt, de schermgrootte en de prijs van de toestellen.

Model Prijs (afgerond)
Sony Xperia Z1 Compact (review) 300 euro
Huawei Ascend P7 (review) 310 euro
Sony Xperia Z1 (review) 360 euro
HTC One mini 2 375 euro
Nokia Lumia 930 (review) 440 euro
Apple iPhone 5S (review) 555 euro
Samsung Galaxy Alpha 560 euro
Apple iPhone 6 (review) 695 euro

Samsung introduceerde de Galaxy Alpha met een adviesprijs van 599 euro. Inmiddels is de winkelprijs al een paar tientjes gezakt. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren blauw, goud, wit, zilver en zwart.