1 min

Softwaregigant Microsoft heeft een universeel toetsenbord voor tablets gepresenteerd. Daarmee zet het Amerikaanse bedrijf een nieuwe stap bij het doorvoeren van een nieuwe strategie waarbij minder de nadruk wordt gelegd op producten en diensten primair voor eigen besturingssystemen.

Micorosft’s nieuwe toetsenbord doet denken aan de Logitech K480, waarbij met de bluetooth-connectie gewisseld kan worden tussen drie verschillende apparaten. Bij Microsoft’s Universal Mobile Keyboard is sprake van een schuifknop waarbij gewisseld kan worden tussen drie systemen met Android, iOS en Windows.

Het toetsenbord is uitgerust met knoppen die specifiek voor Android en Apple-systemen bedoeld zijn. Zo is er een Home-knop waarmee direct het hoofdscherm van Android kan worden opgeroepen, een CMD-knop zal Apple gebruikers ongetwijfeld ook bekend voorkomen. Opvallend genoeg is een Windows-knop juist niet terug te vinden.

Het Universal Mobile Keyboard is voorzien van een accu die volgens Microsoft na tien minuten opladen al een volle werkdag mee moet kunnen. Op een volledige lading moet het toetsenbord zes maanden vooruit kunnen. Het toetsenbord is vooralsnog aangekondigd voor de Verenigde Staten met een prijs van 79,95 dollar.