1 min

Apple zal vermoedelijk op 21 oktober aanstaande een nieuwe persconferentie organiseren, waarbij nieuwe iPads worden gepresenteerd. Het is echter mogelijk dat de iPad mini 3 nog tot 2015 op zich zal laten wachten. De iPad Air 2 moet al wel snel beschikbaar komen.

Commercial Times uit Taiwan meldt op basis van bronnen uit de productieketen dat de iPad mini 3 een lancering in 2014 hoogstwaarschijnlijk niet meer zal halen. Het is op dit moment onduidelijk hoeveel waarde we aan de bewering moeten hechten, het gerucht druist in ieder geval tegen eerdere verhalen in.

Overigens staat ook de vermoedelijke datum van de presentatie op losse schroeven. Op de melding dat Apple op 21 oktober twee nieuwe iPads en de volgende versie van Mac OS X zal lanceren, zegt Jim Dalrymple van The Loop, doorgaans een betrouwbare bron, simpelweg "Nope". Het is onduidelijk of het gerucht in zijn geheel niet klopt, of slechts deels onwaar is.

Veel details rondom de iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn nog onbekend. Vermoedelijk zijn beide tablets voorzien van een Touch ID-sensor en de Apple A8-chipset. De schermgroottes en resolutie blijft hoogstwaarschijnlijk gelijk.