2min

Paul Thurrott, een bekende Windows-watcher, meldt dat de previewversie van Windows 9 pas in oktober zal worden vrijgegeven. Microsoft houdt op 30 september een persevenement, maar zal de preview niet op die dag uitbrengen.

Thurrott is in het verleden een betrouwbare bron gebleken als het gaat om nieuws rondom Windows. Ook nu komt Thurrott, naast het nieuws over de lancering van de preview, met wat nieuwtjes op de proppen. Thurrott meldt bijvoorbeeld dat build 9841 momenteel de meest recente versie van Windows 9 is, maar hij weet niet of dat ook de versie is die wordt uitgebracht.

Het startmenu zal volgens Thurrott herhaalbaar zijn, zonder verder uitleg van die functie te geven. Het zou kunnen zijn dat het menu in zijn geheel groter is, maar eerder deze maand zagen we in een video ook dat het menu in horizontaal opzicht groter kan worden gemaakt. Ook komt er in de bestandsverkenner een prominente knop waarmee snel een bestand gedeeld kan worden.

Voor het gebruik van de previewversie van Windows 9 zal Microsoft ook een uitgebreid programma opzetten voor het geven van feedback. Zo worden gebruikers via notificaties verzocht om hun ervaringen over bepaalde functies te delen en zal er ook een applicatie zijn waarin gebruikers op eigen initiatief hun ervaringen, suggesties of eventuele problemen kunnen terugkoppelen.

Dat Windows 9 pas in oktober beschikbaar komt is overigens niet zo’n grote verrassing, gezien de maand maar 30 dagen telt en het evenement op de laatste dag zal worden gehouden. Het geeft wel meer zekerheid dat geïnteresseerden niet hoeven te rekenen op de vrijgave van een preview op diezelfde dag.