1 min Devices

‘Windows 9 wordt op 30 september gepresenteerd’

Volgens ingewijde bronnen van The Verge zal Microsoft de nieuwe versie van Windows op 30 september voor het eerst publiekelijk tonen tijdens een speciaal persevenement. De bronnen melden echter dat de precieze datum nog ter discussie staat.

Microsoft zal een vroege versie van Windows 9 vrijgeven tijdens of kort na het evenement, dat vooralsnog op 30 september plaatsvindt. Tijdens de presentatie zal Microsoft vermoedelijk zaken zoals het terugkerende startmenu en andere wijzigingen in de interface behandelen.

Volgens recente informatie zal de Charms-balk van Windows 8 voor desktopsystemen weer verwijderd worden. Net als in andere besturingssystemen zou er ook ondersteuning voor meerdere bureaubladen moeten komen. Ook lijkt het erop dat een gedeelte van spraakassistent Cortana wordt geïmplementeerd. Het is niet duidelijk of Cortana ook met de preview van de nieuwe Windows-versie wordt geleverd.

Naast Windows 9 werkt Microsoft ook aan een gecombineerde versie van Windows Phone en Windows RT. Het is mogelijk dat de softwaregigant ook aandacht besteedt aan deze software.

Bron:The Verge