Volgens The Wall Street Journal ziet Apple zich genoodzaakt een grotere iPad op de lange baan te schuiven vanwege het grote succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De productieketen zou momenteel te drukbezet zijn door de smartphones, om ook nog een nieuwe tablet te kunnen fabriceren.

Vooral het succes van de iPhone 6 Plus (review) komt voor Apple als donderslag bij heldere hemel. Het bedrijf had ongetwijfeld wel gerekend op de verkoop van miljoenen exemplaren, maar bij de productie werd hoger ingezet op de iPhone 6 (review). Het lijkt er echter op dat de vraag naar beide uitvoeringen ongeveer gelijk verdeeld is.

Apple staat vermoedelijk ook nog eens op het punt om opvolgers van bestaande Mac-producten en iPads te introduceren. Dan is er bovendien nog de Apple Watch die begin 2015 in de Verenigde Staten wordt gelanceerd. Ook wordt er al lang gesproken over de komst van een grotere iPad, maar met al die nieuwe producten is de productieketen momenteel waarschijnlijk al overbezet. "De topprioriteit gaat uit naar het voldoen aan de vraag naar de iPhone 6 Plus", zegt een bron binnen diezelfde productieketen.

Daarom wordt de grotere iPad mogelijk op de lange baan geschoven en pas in 2015 geïntroduceerd. Eigenlijk was het de bedoeling dat de productie in december van start zou gaan. Het is niet voor het eerst dat wordt aangegeven dat de grotere tablet pas medio volgend jaar komt. De grotere iPad heeft waarschijnlijk een scherm van 12,9 inch, dat is 3,2 inch groter dan het scherm van de iPad Air (review.

De eerstvolgende kans voor Apple om een of meerdere nieuwe producten te presenteren is 16 oktober aanstaande, het bedrijf bevestigde gisteren dat op die dag een evenement plaatsvindt.