Volgens DigiTimes kunnen we pas in de tweede helft van 2014 een grotere iPad op de markt verwachten. Er gaan al enkele maanden geruchten over de komst van een iPad met een schermgrootte van 12,9 inch.

Onlangs werd nog beweerd dat de grotere iPad reeds in productie is genomen, maar volgens bronnen van DigiTimes kunnen we nog niet spreken van massaproductie. De grote iPad zal pas in de tweede helft van 2014 beschikbaar komen en zal dan ook in kleine oplagen beschikbaar zijn vanwege verwachte moeilijkheden bij de productie, die door Quanta Computer wordt afgehandeld. De grote iPad is volgens de bronnen bedoeld voor de zakelijke markt, maar ook voor educatie-instellingen.

De productie van Apple’s iWatch is daarnaast uitgesteld naar het tweede kwartaal van 2014. Apple is voor dit product van plan om van de diensten van meerdere partijen gebruik te maken voor de assemblage. Het gaat opnieuw om Quanta Computer, maar ook Inventec en Foxconn. Het is nog onduidelijk wat voor oplage Apple in gedachten heeft voor de smartwatch.

Quanta, Inventec en Foxconn hebben zich onthouden van commentaar over de geruchten.