1 min

Apple heeft gisterenavond iOS 8.1.1 uitgebracht. De kleine update voor Apple’s mobiele besturingssysteem is voornamelijk gericht op het verbeteren van de snelheid van oudere iDevices zoals de iPad 2 en iPhone 4S uit 2011. Ook Mac OS X ontvangt een update.

Met iOS 8.1.1 heeft Apple aandacht besteed aan de snelheid van de iPad 2 en iPhone 4S, welke beide in 2011 werden uitgebracht. De apparaten werden door de update naar iOS 8 volgens gebruikers merkbaar trager, maar dat probleem moet met de nieuwste update tot het verleden behoren. In de changelog van iOS 8.1.1 staat verder weinig specifieks over wat de update brengt. Uiteraard vermeldt Apple dat iOS 8.1.1 een grotere stabiliteit brengt en dat de nodige bugs geplet worden.

Ook Mac OS X 10.10 Yosemite (review) ontvangt een update. Apple meldt dat versie 10.10.1 een betere stabiliteit voor WiFi-verbindingen brengt, sommige gebruikers klaagden namelijk dat hun verbinding zonder reden plots wegviel. Opmerkelijk genoeg wordt op Apple’s forum nog altijd geklaagd over wegvallende verbindingen en lijken de problemen dus niet voorbij. De update zorgt ervoor dat de Mail-app van Yosemite betere ondersteuning voor Microsoft Exchange-servers en andere externe maildiensten krijgt.

De update voor iOS 8 (review) is te downloaden vanuit de Instellingen-app of via iTunes, Mac OS X kan je via de Mac App Store van een update voorzien.