2min

Alcatel One Touch heeft een nieuwe smartphone op de markt gebracht, de Pop 2. Het betreft een goedkope smartphone met een 4,5 inch-scherm en ondersteuning voor twee simkaarten. Het is ook meteen de goedkoopste smartphone die ondersteuning biedt voor 4G-connectiviteit.

Met de Pop 2 heeft Alcatel een nieuwe betaalbare smartphone op de markt gebracht, die bovendien ook ondersteuning biedt voor 4G-connectiviteit. Het toestel beschikt over een 4,5 inch TFT-scherm met een schermresolutie van 480 x 854 pixels. Dat is niet echt een hoge schermresolutie, als we het doorrekenen naar pixels per inch komen we uit op 218 pixels per inch. Het scherm biedt verder ondersteuning voor invoer met maximaal twee vingers.

Aan de binnenkant is er gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 410-chipset (MSM8916) met een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Daarnaast is er gekozen voor 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit, welke is uit te breiden via een microSD-kaartje. Aan de achterzijde van het toestel is gekozen voor een 5 megapixel-camera met LED-flitser en aan de voorkant zit een VGA-camera.

Op het toestel draait Android 4.4 KitKat, wat niet de meest recente versie van Android is, maar wel de meest gangbare. Sinds begin deze maand is Android 5.0 Lollipop beschikbaar, maar de meeste fabrikanten zijn nog niet zover.

Op basis van de specificaties kunnen we rustig stellen dat het inderdaad een goedkoop toestel met 4G-connectiviteit is, waarvan de prestaties ook best redelijk zullen zijn, maar er is duidelijk bespaard op het scherm en de camera’s.

Het toestel is te koop voor een adviesprijs van 129 euro en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.