2min Devices

Samsung bevestigt Android Lollipop voor Galaxy Note II en Galaxy S4

Samsung is niet al te kwistig geweest met beloftes over de komst van Android 5.0 Lollipop naar toestellen die het bedrijf al op de markt heeft gezet. Nu is echter bevestigd dat de Samsung Galaxy Note II en Galaxy S4 de update sowieso zullen ontvangen.

De bevestiging komt vanuit de Finse-afdeling van Samsung, op de website is een tabel met details over updates voor Galaxy-smartphones en -tablets te vinden. Daarin is vermeld dat Android 5.0 Lollipop (review) als vanzelfsprekend naar nieuwe modellen zoals de Galaxy Note 4 (review). Opmerkelijk genoeg wordt over de Galaxy S5 (review) geen informatie verstrekt, maar die update is inmiddels al deels uitgebracht en de informatie lijkt dus gedateerd.

Opvallender is echter de vermelding van de Galaxy Note II, welke eind 2012 op de markt is gekomen en daarmee in principe geen update maar zou hoeven ontvangen. Het lijkt er dus op dat Samsung de consument tegemoet zal komen. Ook de Galaxy S4, welke met een lancering in het begin van 2013 op het randje van de door Google gehanteerde achttien maanden zit, zal de update krijgen. Dat geldt ook voor de Galaxy Note 3 (review) van eind 2013, welke sowieso wél binnen de termijn valt.

Apparaten die volgens de tabel de update sowieso ontvangen zijn:

  • Samsung Galaxy Alpha
  • Samsung Galaxy Note II
  • Samsung Galaxy Note II 4G
  • Samsung Galaxy Note 3
  • Samsung Galaxy Note 4
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S5 mini

Over tablets wordt helaas niets nieuws duidelijk. Wij verwachten voor de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, Galaxy Note Pro 12.2, de Galaxy Tab 4-serie, de Galaxy Tab Pro-serie en de Galaxy Tab S-serie een update naar Android 5.0 Lollipop.

Bron:GSM Arena